събота, 5 септември 2009 г.

Бунтовнци от "Талибан" са атакували колона за снябдяване на НАТО на 50 км. от Кабул

Колона за снабдяване на контингента на НАТО, движеща се конвоирана от служители на частна охранителна фирма, е атакувана от въоръжени бунтовници, най-вероятно талибани, на 50 километра на юг от Кабул, е съобщило афганистанската правителствена информационна агенция „Бахтар” позовавайки се на прес-секретаря на губернатор Дина Мохаммад Дервиш.

По данни на агенцията, престрелката между бунтовниците и охранителите на конвоя, когато той се е движил от Кабул към съседната провинция Логар, е продължила повече от час, след което нападателите се скрили в неизвестно направление. За загуби от страните в хода бойните действия не се съобщава.
Според друго съобщение на агенцията, в петък в района на Падхаб Шана град в същата провинция на крайпътен фугас се е натъкнал танк на контингента на НАТО. За пострадали в този инцидент също не се съобщава.
Прес-службата на ISAF, е съобщила за това, че вчера са загинали двама военнослужещи от контингента един на юг и един - на изток в Афганистан. По данни на източник в Министерството на отбраната на ИРА, в източен Афганистан талибаните са атакували френски военни. На взрив на фугас е попаднал БТР с френски военнослужещи и в последвалата престрелка е загинал един чуждестранен военен, а осем са ранени.
Бойните действия против французите в Афганистан се водят от въоръжените формирования на опозиционното правителство "Исламска партия на Афганистан" на Гулбеддин Хекматиар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар