понеделник, 31 август 2009 г.

Иран ще се бори с "кадифента" война

Предложеният от иранския президент Махмуд Ахмединеджаб нов министър на разузнаването обеща в понеделник "да се изправи пред „меката война” на враговете". Само един член от консерваторите в парламента каза, че той се нуждаеше от повече опит за този пост.
Heyd Ar Moslehi беше един от няколкото кандидати на кабинета на Ахмединеджаб, които ще се обърнат към събранието в опит за осигуряване на неговата подкрепа в гласуването, което е планирано за сряда, -- тест президентския и контрол над властта след неговото оспорвано преизбиране.
Министърът на външните работи Менучехр Моттеки, който ще запази длъжността си, ако парламентът го одобри, казал, че Иран успешно е защитил своите "ядерни права" против западните искания да се преустанови дейността.
Иранските официални власти обвиняват Съединените щати и други западни страни в опити да променят статуквото чрез "мека" или "кадифена" революция с помощта на интелектуалците и други сили в Иран, и смятат че големите опозиционни протести след президентските избори за част от този план.
Moslehi, който преди това е служил в елитните Революционни Гвардии на държавния глава аятолах Али Хеменей, казал, че той "ще подобри способностите на разузнаването да се противопоставя на „меката” война на враговете.” /Reuters/

Няма коментари:

Публикуване на коментар