понеделник, 31 август 2009 г.

В долината Сват са унищожени 45 талибани

Пакистанските военни са унищжили около 45 талибани в резултат на няколко престрелки в долината Сват в северо-западните части на страната.
На юго-запад в Пакистан, на границата с Афганистан е била атакувана колона бензиновози на НАТО. Горивото се е запалило, като в резултат на това е загинал един шофьор. Унищожени са 16 бензиновоза. Агенция ANSA съобщава, обаче за 25 камиона и за трима загинали.
За извършването на тези акции, пакистанските военни подозират талибаните. Привържениците на движението "Талибан" обещаха да отъмъстят за военната операция в долината Сват и за смъртта на един от лидерите на движението - Байтулла Мехсуд, който загина в резултат на удар нанесен от американски БПЛА в началото на август.
След нападението над талибаните пакистанските военни са се опитали да да открият бунтовниците и встъпили в перестрелки с тях. Към утрото на понеделник броя на жертвите сред привържениците на движението "Талибан" е достигнал 30 човека, собщават военни източници. В друго армейско донесение се съобщава за гибелта на още 15 талибани. Известно е и за двама загинали сред военните.

Няма коментари:

Публикуване на коментар